Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Fieberbrunn

4/5 - (1 stemmen)

De sfeer

Fieberbrunn is een klein gezellig dorpje gelegen aan Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn op 780 meter hoogte en heeft 4309 inwoners. Het dorpje is geen groot en bruisend toeristenoord en daarom zijn er vele families te vinden. Het centrum is rustig en veilig en het kerkje een stukje verder op de berg is het bekendste kenmerk van Fieberbrunn. Er hangt een authentieke Tiroolse sfeer en er worden zo nu en dan leuke evenementen georganiseerd. Door de ligging van het dorp is het gebied redelijk sneeuwzeker.

IndelingPersoon in blauwe jas en roze broek die overdag op snowboard rijdt

Fieberbrunn is het grootste dorp in het Pillersee dal en ligt tussen Leogang en St. Johann. Vooral families en kinderen hebben het erg naar hun zin in Fieberbrunn.  Het skigebied is erg goed bereikbaar vanuit het dorp en het is een rustig en klein gebied waar je sinds kort met liften kan uitwijken naar Saalbach, Hinterglemm en Leogang. Het is daarmee een van de compleetste skigebieden in Oostenrijk. Daarnaast kunnen ook wandelaars en langlaufers goed uit de voeten in deze omgeving.

Er zijn is meer dan 100 kilometer loipes, waaronder de biatlon wereldbeker loipe.  Het gebied bevat ook nog een verlichte rodelbaan, een openbaar zwembad, de sauna en een solarium. De aprés-ski in Fieberbrunn is erg gezellig in de kleine barretjes zoals S4 Alm of Biwak. Het dorpje is een kleine plaats met een hoofdweg en wat zijstraten. Het centrum bevat een gezellig pleintje en een kleine winkelstraat waar in de namiddag een gezellige drukte heerst.

Skigebied

Het skigebied van Fieberbrunn is 40 km en beschikt over lichte tot middelzware afdalingen en enkele zwarte afdalingen. Fieberbrunn heeft het hoogste bergstation in de regio. Aan de rechterkant van het gebied zijn vooral brede, blauwe pistes waar beginners goed uit de voeten kunnen. Gevorderden kunnen naar de skipistes bovenin het gebied en door de verbinding Saalbach en Hinterglemm waardoor er 230km piste bij is gekomen voor de wintersporters in Fieberbrunn kunnen zij ook ontwijken naar deze pistes voor dagtochten en andere uitdagingen.

Snowboarders kunnen in Fieberbrunn ook genieten van de “Lords of the Boards”-wedstrijden die hier gehouden worden en ook wordt de IST-World Pro Tour gehouden. Daarnaast is er ook een enorm aabod aan off-piste afdalingen voor de freeriders. Het gebied heeft een 600 meter lang natuurlijk funpark waar freeriden en freestylen gecombineerd kan worden. Het hoogste punt ligt op 2.096 meter en geeft uitzicht over magnifieke bergen. Pistes: Blauwe pistes: 140 km Rode pistes: 112 km Zwarte pistes: 18 km Liften: 20 sleepliften 22 stoeltjesliften 29 gondels

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Zeer kindvriendelijk
– Goede sfeer
– 250 km piste
– Fieberbrunn is over het algemeen rustig
– Leuk voor langlaufers en wandelaars
– Uitstekende kwaliteit liften

Negatieve punten
– Geen uitbundige aprés-ski gelegenheden
– Niet heel uitdagend voor de echte experts
– Kost tijd om bij de andere gebieden te komen
– Pistes zijn over het algemeen niet heel lang

Algemene feitjes

– “Lords of Boards’ wedstrijden worden in Fieberbrunn gehouden
– Leuk voor wandelaars en langlaufers
– Ligt in het Pillerseetal