Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Gerlos Oostenrijk

5/5 - (1 stemmen)

Gerlos een dorpje dat deel uitmaakt van het befaamde Zillertal Arena. Sneeuwplezier zullen ongekende hoogtes bereiken in dit mooie dorpje. Gerlos biedt u mogelijkheden tot het optimaal beleven van wintersport. Oerhollandse gezelligheid in combinatie met een perfecte winters klimaat. Wie wilt dat nou niet?

Sfeer

Gerlos is een van de bekendste wintersport bestemmingen onder de Nederlandse wintersport liefhebbers. Het is dus niet verrassend dat je hier meteen een Holl

ands sfeertje zult voelen.  De meeste wintersporters die je in Gerlos tegenkomt  zijn van Nederlandse afkomst. Ook het bruisende après-ski leven heeft duidelijk een Nederlandse tintje. De Nederlandse barretjes met de vertrouwde Hollandse artiesten zijn niet te missen.

Snowboarder met een rode jas aan het lopen van de berg af met zijn snowboard in zijn handIndeling

In Gerlos is er genoeg te beleven. Een van de bijzondere activiteiten is western paardrijden. Dit is een mooie manier om van de omgeving te genieten. Ook kunt u in de avond gaan rodelen. Neem een rit met de arrenslee en u bevindt zich in een winters sprookje. Maak romantisch een winterwandeling en kijk uw ogen uit. Gerlos is ook uitstekend geschikt om uw lichaam welverdiende ontspanning te bieden. Zo zijn er verschillende vormen van wellness. Lekker zwemmen en ontspannen in de sauna onder genot van een lekker drankje. Gerlos is rijk aan mooie accommodaties die deze mogelijkheden bieden. Wat is een wintersportvakantie nou zonder après ski. Gerlos staat bekend om haar apres ski.

Ski gebied

Gerlos maakt onderdeel uit van een van de bekendste skigebieden van Oostenrijk. Namelijk de Zillertal Arena. De Zillertal Arena verbindt verschillende skigebieden van de bekende omliggende skidorpen zoals Zell am Ziller en Hockkrimml. Gerlos biedt direct toegang tot de 139 km aan pistes van hoogtes van 1.300 meter tot 2.500 meter. Met ongeveer 51 moderne liften die u naar de verschillende pistes kan brengen. Ook voor de kinderen zijn er geschikte kinderpistes waar ze de tijd van hun leven kunnen meemaken. Er worden ook programma’s gemaakt die speciaal zijn gericht op kinderen.  Zo kunnen kinderen terecht bij happy kids voor ski trainingen. Ook is er een kinderopvang waar uw kind met leeftijdgenootjes spelletjes kan spelen.
Pistes
Blauwe pistes: 33 km
Rode pistes: 99 km
Zwarte pistes: 7 km
Totaal: 139 km
Liften
18 sleepliften
22 stoeltjesliften
11 cabineliften

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
–        Bruisend
–        Veel activiteiten
–        Goeie verbinding met omliggende skiplaatsen Zell en Koningsleiten
–        Gratis ski-bus naar de ski-plaats voor gebruikers van de kabelbaan
Negatieve punten
–        Lang wachten bij de liften
–        Beperkte mogelijkheden voor snowboarden
–        Beperkte mogelijkheden voor de echte daredevils

Algemene feitjes over Gerlos

–        Gerlos maakt onderdeel uit het groot ski-gebied zillertal arena

–        Gerlos ligt op ongeveer 1.250 boven de zeespiegel

–        Gerlos biedt u in de zomer ook veel activiteiten in het natuur

–        Gerlos heeft zo’n 796 inwoners