Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Königsleiten Oostenrijk

4/5 - (4 stemmen)

Even lekker op vakantie? Kies voor Oostenrijk. Oostenrijk heeft een divers aanbod aan heerlijke vakantiebestemmingen, waaronder het geweldige dorpje Königsleiten.

Of je nu een ervaren wintersporter bent of net komt kijken, er is altijd meer dan genoeg te ondernemen in Königsleiten. En na een intensieve dag sporten kun je heerlijk eten en nog genieten van de geweldige sfeer tijdens de Après-ski. Wat wil een mens nog meer? Neem vooral het hele gezin mee, want iedereen zal zich vermaken in het veelzijdige Königsleiten.

De sfeer

Königsleiten als wintersportbestemming maakt onderdeel van het skigebied Oberpinzgau, dit ligt in de regio Salzburg, ook wel Salzburgerland. Het skigebied van Königsleiten is aangesloten aan de Zillertal Arena, waar onder andere de populaire vakantiebestemming Gerlos ligt.

De sfeer in Königsleiten is levendig en biedt zowel overdag als ’s avonds veel vermaak en vertier. Après-ski kun je hier volop van genieten en de sfeer is altijd gezellig en gemoedelijk. Maar uiteraard kun je ook heerlijk sporten in het gebied rond Königsleiten.

Man met zwarte ski outfit op ski's boven aan de besneeuwde bergIndeling

Königsleiten is een heerlijk wintersport gebied en heeft veel te bieden voor de wintersportliefhebber. Het skigebied rondom de dorpskern bestaat uit wel 166 kilometer aan skipisten! Dit zijn allemaal verschillende soorten pisten, maar de meesten zijn rood. Vooral voor gezinnen is Königsleiten een erg leuke bestemming door deze veelzijdigheid.

Langlaufers zullen iets minder vermaak vinden in Königsleiten, al heeft het dorp wel een loipe van zeven kilometer. Je hebt echter wel de mogelijkheid om uit wijken naar omliggende dorpen in het gebied van Overpinzgau, namelijk Mittersill, Uttendorf en Krimml. De dorpen staan met elkaar in verbinding met een gratis skibus, ideaal dus. Je kunt ook rodelen, winterwandelen en uiteraard ook heerlijk snowboarden in Königsleiten.

Skigebied Königsleiten

Zoals beschreven, is er dus meer dan genoeg aan skipiste te vinden in Königsleiten. Deze pistes zijn zowel voor beginners als voor gevorderden leuk om te doen, maar vooral gezinnen zullen zich zeker vermaken in het gemoedelijke dorpje. Voor meer variatie kan je altijd nog uitwijken naar de omliggende dropen met de gratis skibus.

Pistes
blauwe pistes: 40 km
rode pistes: 115 km
Zwarte pistes: 11 km
Totaal: 166 km
Liften
19 sleepliften
26 stoeltjesliften
6 cabineliften

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Gemoedelijke sfeer
– Leuk voor gezinnen
– 166 kilometers aan skipistes
– Gezellige Après-ski
– Veelzijdige sportactiviteiten
Negatieve punten
– Langlaufers hebben minder ruimte
– Misschien minder leuk voor daredevils
– Veel kinderen en daarom soms erg druk
– Er is geen funpark voor de kinderen
– Het dorp is redelijk ‘Hollands’ en iets minder authentiek

Algemene feitjes over Königsleiten

– Königsleiten heeft een ‘ski-aduct’ waarmee het verbonden is met de Gerlosplatte

– In Königsleiten tref je de Sterngucker, een hotel met à la carte restaurant dat door Nederlanders uitgebaat wordt

– Dit zelfde hotel herbergt het hoogst gelegen planetarium van Europa!

– Er wonen slechts rond de 100 mensen in Königsleiten, maar het dorp groeit nog wel

– Het dorp heeft ook een sterrenwacht, die zowel in de winter als in de zomer elke dag bezocht kan worden