Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Finkenberg Oostenrijk

4/5 - (3 stemmen)

De sfeer

Finkenberg is een heerlijk rustig dorpje met ongeveer 1500 inwoners. Het dorpje is uitermate geschikt voor mensen die een rustige wintersportvakantie willen zonder al te veel drukte. Men kan hier heerlijk uit eten in een van de restaurants die het dorp rijk is. Voor wie wil genieten van de apres ski die kan hier ook terecht, er zijn twee discotheken en verscheidende kroegen waar men terecht kan. Uiteraard is het allemaal net iets kleinschaliger dan in de grotere steden in de omgeving.

Indeling

Vanuit Finkenberg kan men gemakkelijk de skipiste op in het Zillertal gebied en in het Tusertal gebied. Hierdoor zijn er ongeveer 200 kilometer aan pistes beschikbaar. De pistes zijn eenvoudig tot aan middelzwaar, echter er zijn ook enkele lastige pistes beschikbaar. Doordat er in de buurt ook een gletsjer is kan men ook op skiën op dagen wanneer er geen sneeuw ligt. Voor wie een dagje geen zin heeft om de piste op te gaan is er ook genoeg te doen in Finkenberg, zo kan men hier zwemmen, naar de sauna en naar een massagestudio gaan.

Twee mensen aan het skiën door een bos vol dennenbomenSkigebied Finkenberg

Vanuit Finkenberg kunt u gemakkelijk het skigebied Zillertal 3000 bezoeken. Het skigebied bestaat uit meer dan 200 kilometer piste en 63 liften die te bezoeken zijn met 1 skipas. Het gebied heeft voor iedere wintersporter wat te bieden omdat de pistes nogal gevarieerd zijn qua moeilijkheidsgraad. Verder kan men ook op sneeuwvrije dagen in dit gebied skiën doordat er een gratis pendelbus rijdt naar een gletsjer waar men altijd terecht kan om te skiën. Verder is het gebied redelijk sneeuwzeker door de hoge ligging van de pistes, de top ligt namelijk op 3250 meter boven zeeniveau.
Pistes
Blauwe pistes: 53 kilometer
Rode pistes: 94 kilometer
Zwarte pistes: 12
Overige: 34
Liften
sleepliften: 26
Stoeltjesliften: 22
Gondels: 15

Positieve punten en Negatieve punten

Positieve punten:
– Groot skigebied
– Mooi en rustig dorpje
– Veel vervoersmogelijkheden
– Supermarkt aanwezig in het dorp

Negatieve punten:
– Geen goede Après ski mogelijkheden
– In het stadje is vrij weinig te doen

Algemene feitjes over Finkenberg

– Wist u dat Finkenberg op 953 kilometer afstand van Utrecht ligt?

– Wist u dat er een gratis busverbinding naar de Hintertux gletsjer is zodat altijd kunt skiën?

– Wist u dat er wandelroutes zijn waarbij u uren onderweg kunt zijn?