Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport St. Johann im Pongau

4/5 - (5 stemmen)

St. Johann im Pongau is een overkoepelende naam voor de Oberer Markt, de Unterer markt en Alpendorf. Alpendorf ligt niet verder dan twee kilometer van St Johann im Pongau. In St. Johann im Pongau waan je je in een stadse sfeer. Daarbij gezelligheid, wintersporten en après-skiën.

De sfeer

St. Johann im Pongau kent een echte stadse sfeer. Toch is het nabijgelegen Alpendorf een betere uitvalsbasis voor echte ski en après-ski liefhebbers. St. Johann im Pongau is een drukkere plaats, wat veel mensen ook prettig vinden. Wil je een typische Oostenrijkse stad in? Dan kun je hier prima terecht.

Indeling

Veel mensen kiezen toch voor Alpendorf, omdat hier een echte wintersporters sfeer hangt. Het is een perfecte plek om genoeg te après-skiën. Bovendien kun je ook nog door skiën naar andere gebieden. St. Johann im Pongau is daarentegen een stad met dus echt een stadsgevoel. Het ligt er maar net aan wat je smaak is, als je gaat kiezen.

Skigebied St. Johann im Pongau

man en vrouw staan ​​overdag op met sneeuw bedekte grond onder de blauwe hemelSt. Johann im Pongau ligt nog in de Salzburger Sportwelt. Het is een gebied waar je veel kunt skiën, maar ook snowboarders kunnen goed de weg vinden. Het park biedt ontzettend veel mogelijkheden. Nog een voordeel is dat veel hellingen richting het westen staan. Dat betekent dat je heerlijk kunt genieten van skiën in de zon. Het skigebied is gemakkelijk skiënd te verkennen, je kunt namelijk vanuit St. Johann im Pongau door naar Alpendorf en vanuit daar weer verder Wagrain.

Pistes (van Salzburger Sportwelt)
Blauwe pistes: 119 km
Rode pistes: 189 km
Zwarte pistes: 42 km

Liften
12 sleepliften
34 stoeltjesliften
43 gondels

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Je kunt verschillende dorpen skiënd bereiken
– St. Johann im Pongau ligt in de Salzburger Sportwelt, dus genoeg pistes
– Je kunt in de stad zitten, maar makkelijk uitwijken naar een dorpse sfeer

Negatieve punten
– Een toeristische bestemming