Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Stumm Oostenrijk

4/5 - (3 stemmen)

Heerlijk, even helemaal tot jezelf komen. Alleen jij, je sport en de Oostenrijkse bergen. Alleen of met het hele gezin lekker roetsjen van de piste, onder het genot van een heerlijke zonnetje. Vergeten je de zonnebrand niet?
Oostenrijk is natuurlijk een land dat bij uitstek erg geschikt is om lekker te gaan wintersporten. Ben je bijvoorbeeld al eens in Stumm, in de provincie Tirol geweest? Dit schattige kleine plaatje heeft meer te bieden dan jij denkt!

De sfeer

Stumm is een gezellig, klein dorpje in Zillertal. Verschillend van andere dorpen in Zillertal, herbergt Stumm ook nog een aantal mooie, historische gebouwen. Stumm is bovendien een goede uitvalsbasis voor wintersport in het nabij gelegen, grotere Kaltenbach. Op anderhalf kilometer afstand ligt het busstations van Hochzillertal, vanwaar je met de skibus naar de pistes kunt.
Stumm is ook in de zomer een heerlijke bestemming.
Stumm is een rustig, klein dorpje maar biedt dus wel degelijk veel mogelijkheden tot vermaak, zowel in de winter als in de zomer.

Indeling

Het dorp kent een aantal prachtige wandelroutes, maar liefst 12 stuks! De wandelroutes zijn goed gemarkeerd en het zijn de volgende: de Grote Dorpsrunde, de Grote Rundweg März, de route naar Bunnalm en de wandelroute naar Jägerklause-Bergrast-Almluft.

persoon die op met sneeuw bedekte berg aan het snowboarden is Skigebied Stumm

Ondanks dat Stumm een klein dorpje is, is er genoeg te doen. Het skigebied is mooi en rustig en bovendien is het dorp zelf relatief goedkoper dan de omliggende dorpen. De verbindingen met de omliggende dorpen gaat per trein of per bus. Combineer dus zeker eens uw vakantie in Stumm met een bezoek aan een van de omliggende dorpen, om ’s avonds weer heerlijk uw hoofd ter ruste te leggen op het kussen van uw verblijfplaats in Stumm.
Deze informatie heeft betrekking op het nabij gelegen Kaltenbach. Hier kan men wel skiën et cetera. Kaltenbach is goed bereikbaar met de skibus, ondanks het ontbreken van een eigen skilift voor Stumm. Stumm is een uitstekende uitvalsbasis door de centrale ligging van het dorp.
Pistes
Blauwe pistes: 40 km
Rode pistes: 115 km
Zwarte pistes: 11 km
Totaal: 166 km
Liften
19 sleepliften
26 stoeltjesliften
6 cabineliften

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Uitvalsbasis voor Kaltenbach
– Niet alleen leuk voor wintersport
– Ook cultureel genoeg te doen
– Relatief goedkoop
– Ook leuk in de lente/zomer
Negatieve punten
– Geen eigen skilift
– Klein gebied
– Uitgaansgelegenheden zeer beperkt
– Geen ‘echte’ apres-ski
– Weinig inwoners

Algemene feitjes over Stumm

– Het dorp heeft een van de mooiste dorpspleinen van Tirol

– Zo mooi, dat dit dorpsplein vaak als decor heeft gediend voor vele theatervoorstellingen en filmopnames

– Er staat een prachtige barokkerk uit het jaar 1414

– Evenals een kasteel uit het jaar 1550

– Het dorp ligt heel centraal en is daarom een uitstekende uitvalsbasis voor allerlei nabijgelegen dorpen

– Je kunt er ook heerlijk wandelen, er zijn veel verschillende routes

– Er is zelfs een kuuroord in het dorp