Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Vent

4/5 - (3 stemmen)

Dit dorp is vooral aan te raden voor mensen die genieten van absolute rust, of gezinnen die met kinderen komen. Hier in het dorp is het altijd rustig en men zal hier ontzettend gastvrij zijn. Het is niet moeilijk om hier even alles te vergeten. En het beste is: je kunt ook nog skiën!

De sfeerpersoon skiënd op afdaling van sneeuw met uitrusting

Vent is een zeer klein dorp wat niet aan pistes of liften ligt. Het ligt wel perfect in het wintersport gebied, maar laat je niet verleiden, dit dorp is de rust zelve. Als je echt wilt zeggen dat je weggeweest bent, is dit een mooi voorbeeld. De kans dat je hier je buurman tegenkomt.. is zeer klein.

De indeling

Als je op zoek ben naar après-ski en kilometers piste, vind je hier niet wat je zoekt. De après-ski in het dorp wordt gehouden in kleine kroegjes. Het is absoluut niet druk in dit dorp, want het kent maar 158 inwoners. Verder zal je er dus geen hordes toeristen tegenkomen! Het is een bron van stilte en je kunt vooral genieten van de natuur.

Skigebied Vent

Zoals gezegd is Vent een klein dorpje, waar je kleine stukjes kunt skiën. Als je toch graag naar het grote, drukke skigebied wilt, dan heb je geluk. Er rijdt namelijk een bus naar het skigebied Sölden-Hochsölden. Het is een groot gebied met 150 kilometer aan pistes. Hier is genoeg te vinden voor mensen die al een beetje kunnen skiën, beginners zullen een beetje op hetzelfde gebied blijven. Verder is het nachtleven in Sölden heel wat extremer dan in Vent. Hier kun je dus altijd nog een avondje doorbrengen, mocht je de rust even zat zijn. In het skigebied Sölden-Hochsölden zijn wel verschillende pistes en liften te vinden.

Pistes
Groene pistes: 0 km
Blauwe pistes: 51 km
Rode pistes: 62 km
Zwarte pistes: 27 km

Liften
8 sleepliften
18 stoeltjesliften
8 gondels

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Het is een klein dorp, dus erg rustig en stil
– Perfect om met een gezin te verblijven
– Je verblijft in rust, maar je bent met een bus heel snel in de drukte
Negatieve punten
– Je moet met een bus om naar een piste te gaan
– Het dorp heeft weinig après-ski mogelijkheden
– Het skigebied is vrij druk

Algemene feitjes over Vent

– Er ligt een skischool in Vent met een heel beperkt aanbod pistes erbij
– Vent telt maar 158 inwoners
– Buiten een top winterbestemming wordt het gastvrije plaatje ook vaak in de zomer bezocht