Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Populaire skigebieden in Oostenrijk

4/5 - (1 stemmen)

man  skiën op de heuvel bedekt met sneeuwOostenrijk is al sinds jaar en dag een zeer populaire bestemming voor alle soorten wintersporters. Vooral onder ons Nederlanders is Oostenrijk een populaire bestemming, aangezien ieder jaar ruim de helft van de Nederlandse bevolking op wintersportvakantie naar één van de skigebieden in Oostenrijk gaan. Één van de redenen hiervan is de geprezen Oostenrijkse gastvrijheid en vriendelijkheid. Een andere reden is dat de skigebieden van Oostenrijk vaak nog bescheiden zijn ten opzichte van de massale skigebieden in bijvoorbeeld Italië en Tsjechië.

Zoals er in elk vakantieland populaire bestemmingen zijn, is dit ook het geval voor Oostenrijk wanneer het aankomt op wintersportvakanties. De meest populaire wintersportbestemmingen van Oostenrijk staan hieronder gesorteerd op het aantal kilometers dat het skigebied heeft aan pistes:

–          Ski Arlberg

Dit skigebied heeft in totaal 304 kilometer aan pistes die als volgt zijn onderverdeeld, namelijk 130 kilometer aan blauwe pistes, 123 kilometer aan rode pistes en 51 kilometer aan zwarte pistes. Doordat het gebied zo’n 174 kilometer aan pistes voor gevorderden en experts heeft, is Skigebied Arlberg (wat) minder geschikt voor beginners (dit heeft ook te maken met de drukte in weekenden en vakanties). Het skigebied is (naar verwachting) geopend van 2 december t/m 23 april.

–          SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Dit skigebied heeft een totaal van 284 kilometer aan pistes die als volgt zijn onderverdeeld: 122 kilometer aan blauwe pistes, 129 kilometer aan rode pistes en 33 kilometer aan zwarte pistes. Dit skigebied is een goede bestemming voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. SkiWelt is (naar verwachting) geopend van 10 december t/m 17 april.

 

–          Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Dit skigebied heeft een totaal van 270 kilometer aan pistes. In dit skigebied is er 140 kilometer aan blauwe pistes, 110 kilometer aan rode pistes en 20 kilometer aan zwarte pistes. Hier is Saalbach Hinterglemm, net als SkiWelt, een goede bestemming voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. Saalbach Hinterglemm is naar verwachting geopend van 2 december t/m 17 april.

–          Salzburger Sportwelt

Salburger Sportwelt is een skigebied met 225 kilometer aan pistes, die als volgt zijn onderverdeeld: 95 kilometer aan blauwe pistes, 120 kilometer aan rode pistes en 10 kilometer aan zwarte pistes. Door deze onderverdeling is het gebied een ideale bestemming voor gevorderde wintersporters. Dit skigebied is overigens onderdeel van Ski Amadé en is naar verwachting geopend van 2 december t/m 17 april.