Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Kaltenbach Oostenrijk

4/5 - (3 stemmen)

Korte inleiding

Voor de echte wintersportliefhebber die niets anders wil dan lekker de gehele dag op de ski’s staan is Kaltenbach de plek bij uitstek. Het kleine dorpje telt maar 1227 inwoners en is gelegen in het Zillertal gebied op 558 meter hoogte. Het dorp ligt aan het skigebied Hochzillertal wat bekend staat om zijn lange afdalingen.

De sfeer

Kaltenbach is er echt voor de echte wintersportliefhebber. Het dorp heeft namelijk zelf niet zeer veel te bieden en staat ook niet bekend om zijn authenticiteit. Wel kan men hier heerlijk skiën en rodelen tot in de late uurtjes, de baan is namelijk op enkele dagen ook ’s nachts verlicht. In Kaltenbach kan men prima après skiën, dit speelt zich voornamelijk af rondom de cabinelift in kleine bars. Nog een groot voordeel van dit skigebied is dat de prijzen over het algemeen relatief laag zijn ten opzichte van de rest van Oostenrijk.

Indeling gebied

Vanuit Kaltenbach kunt u gemakkelijk met een lift het skigebied de Hockzillertal betreden. U kunt gemakkelijk en gratis parkeren bij de cabinelift wanneer u een skipas hebt. Met bussen kunt u gemakkelijk dorpjes in de buurt verkennen zoals Stumm en Mayrhofen. Het dorp ligt op 558 meter hoogte en het skigebied heeft een top van 2500 meter. Het gebied is goed per auto te bereiken en ligt op ongeveer 936 kilometer van Utrecht vandaan. Verder is het gebied ook goed te bereiken per trein, het heeft een eigen treinstation.

Gezin die uit de skilift stapt met ski uitrusting aan Skigebied Kaltenbach

Vanuit Kaltenbach kunt u gemakkleijk het Hochzillertal skigebied betreden. Het Skigebied staat bekend om zijn lange afdaling en zijn moderne liften. Vanuit Kaltenbach kan je makkelijk parkeren bij de gondel die je zeer snel naar een hoogte van 1800 meter brengt. Hier kan je er voor kiezen om naar beneden te skiën of om nog verder naar boven te gaan om de wat lastigere pistes mee te pakken. Het skigebied is vrijwel de gehele winter sneeuwzeker en men kan met één skipas het hele skigebied betreden. Een leuke toevoeging aan het gebied is de mogelijkheid om ’s avonds te skiën op bepaalde dagen in het hoogseizoen, de baan is dan verlicht en dit is een unieke ervaring. Het gebied bestaat in totaal uit 88 kilometer aan hellingen en er zijn 37 liften die u naar boven brengen. De moeilijkheidsgraad van de pistes varieert van makkelijk naar middelzwaar. Veel zwarte pistes zijn er niet in dit gebied maar de pistes die er zijn die zijn dan ook wel echt zeer lastig.
Pistes:
Blauwe pistes: 31 kilometer
Rode pistes: 32 kilomter
Zwarte pistes: 13 kilometer
Liften:
sleepliften: 20
Stoeltjesliften: 12
Gondels: 5

Positieve punten – Negatieve punten

Positieve punten:
– Sneeuwzeker skigebied
– Snelle en moderne liften met goede parkeergelegenheden
– Makkelijk bereikbaar
– Goedkoop
Negatieve punten:
– Matige après ski mogelijkheden
– Stadje is enigszins sfeerloos
– Weinig zwarte pistes

Algemene feitjes

– Wist u dat Kaltenbach op 936 kilometer afstand van Utrecht ligt?

– Wist u dat er gratis parkeergelegenheden zijn bij de gondel?

– Wist u dat u kunt nachtskiën in Kaltenbach?

– Wist u dat er een uitgebreide kinderopvang aanwezig is in Kaltenbach?