Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
4/5 - (2 stemmen)

Zoals jullie zo langzamerhand wel weten is Oostenrijk een fantastisch land voor je wintersportvakantie. Ik neem jullie vaker mee daar bijzondere plaatsjes die ontzettend bijzonder zijn. Ook deze keer is het een plaats die uitgesproken geschikt is voor de wintersportvakantie. Wat dit dorpje alleen zo bijzonder maakt is dat het een onderdeel is van een groter geheel. Ik heb het over de plaats Bad Gastein. Dit is een redelijk bekend dorp dat hoort bij een groep gezellige skidorpen die samen bekend staan als Gasteinertal.

Een stukje geschiedenisEen huis in de bergen


Het stadje Bad Gastein is bekend om twee aspecten. Het is ten eerste een prachtige ski locatie. Ten tweede is de stad gezegend met heerlijke bronnen. Het is een stad waar veel belangrijke mensen zich hebben gevestigd en nog regelmatig hun gezicht laten zien. In het verleden kwamen bijvoorbeeld keizering Sisi, keizer Frans Joseph en de sjah van het toen nog genoemde Perzië. Er komen nog steeds veel verschillende beroemdheden naar deze bijzondere plek.

Een lekkere afdaling


Zoals je net al hebt kunnen lezen is Bad Gastein bekend van de wintersportvakantie. Het behoort tot de grotere skigebieden in Oostenrijk. De stad bezit over iets minder dan 190  kilometer piste en biedt hierdoor voor iedereen iets. In totaal is er 63 kilometer blauwe, 116 kilometer en 8 kilometer rode piste. Hoewel er veel kilometers blauwe pistes zijn, zijn deze vaak alleen te bereiken via de moeilijke pistes. Dit kan het lastig maken voor beginners. Hoewel het bestaat uit vier skigebieden staan alle pistes met elkaar in verbinding.

Na de afdaling


Iedereen die van skiën houdt is misschien nog wel een groter fan van wat daarna komt, de après-ski! Door de vele kilometers ski gebied zijn er ook een heleboel après-ski gelegenheden ontstaan. Wührers is één van de de après-ski bars. Dit is de enige bar is Bad Gastein waar bekende DJ’s het podium betreden. Naast de muziek biedt de club een mogelijkheid tot biljarten. De club bevindt zich in het Club TNT Aplin hotel.  Naast deze club is er ook Revolution. Dit is wat meer een eetcafé dan een club. Hier heb je naast het diverse aanbod aan bieren de mogelijkheid om pizza te eten, muziek te luisteren, internationale wedstrijden te kijken  en natuurlijk te genieten van de muziek. Wil je liever eerst wat eten en dan naar de kroeg? Bezoek in dat geval Hexen häusl. Dit is een restaurant met après-ski dat wordt bestempeld als de meest sfeervolle plek van de stad.Als laatst is er Lederhosenbar. Hoewel dit het kleinste barretje van Bad Gastein is doet het er qua gezelligheid niet aan de rest ten onder! Hier is het mogelijk om je eigen biertje te tappen en kan je genieten van live muziek.

Mocht je nou ook nog eens wat anders willen bezoeken dan moet je vervoer regelen naar één van de omliggende dorpen. Hier zijn ook diverse eet- en stap gelegenheden.

Lekker relaxen in de waterbronnen


Elke dag stromen er miljoenen liters afkomstig uit achttien verschillende bronnen. Het water heeft een temperatuur van ongeveer 45 graden als het uit de berg komt. Dit resulteert in een heleboel toeristen die willen baden in dit warme water. De bronnen schijnen een helende effecten te hebben. Dit komt doordat het water rijk is aan mineralen en het edelgas radon. Deze twee stoffen zijn in het water getrokken doordat het water eeuwen lang in de bron heeft gezeten. Doormiddel van de huid en ademhaling worden de stoffen in het lichaam opgenomen. De stad en de mensen hebben hier goed op ingespeeld. Zij zagen een kans en bieden nu speciale behandeling aan op speciaal gecomponeerde muziek. Een soort yoga in een warm waterbron.  Bij sommige ziektes wordt het voorgeschreven op in deze bronnen te baden. Over de helende kracht van het water zijn de meningen verdeeld, maar of het nou waar is of niet, het geeft het water als de stad een eigenaardig tintje. Het is ook mogelijk om te genieten van deze mineralen in de berg. Je kan namelijk genieten van de zo gehete Heilstollen. Dit zijn gangen waar in de bergholte waar de luchtvochtigheid en de hoeveelheid radon hoog is. Je moet hierbij denken aan een soort niet verwarmde sauna.

Zoals je hopelijk nu doorhebt is de beste skivakantie te beleven in Bad Gastein. Het aanbod is divers en er is voor ieders wil iets. Je kan de ene dag genieten van de in moeilijkheidsgraad verschillende afdalingen en op stap gaan in één van de clubs. Terwijl je de dag hierna lekker je roes kan uitzweten en tot rust kan komen in een warmwater bron.