Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Saalbach Oostenrijk

5/5 - (1 stemmen)

Het is een soort vakantie waar je maar van moet houden maar als je ervan houdt is het ook wel een topvakantie en misschien wel beter dan een zonvakantie. Het gaat om een wintersport vakantie. Wintersport de naam zegt het al sport in de winter. Dan gaat het om skiën of snowboarden of een variatie op die twee sporten. En niet te vergeten het après-skiën dat is toch weer een ander soort gezelligheid.

Sfeer

Dit plaatsje heeft wel een bepaalde uitstraling met veel viersterrenhotels en de autoloze straten in het centrum van het dorp. Maar hier tussen zitten ook veel verschillende schattige kleine hotelletjes en pensionnetjes. Ook heeft het dorp een leuke winkelstraat met veel top merken die bij velen bekend zijn. Daarnaast zijn er veel liften aanwezig en is er het de hele winter carnaval van laat in de middag tot vroeg in de ochtend.

Rode Ski's op een witte besneeuwde grond Indeling

Het dorp Saalbach heeft een gezellige uitstraling en alles is er aanwezig om jouw wintersport vakantie door te komen. Er zijn winkel met top merken waar je goed kunt winkelen en genoeg mogelijkheden om jouw dagje snowboarden of skiën af te sluiten met een leuke en wilde avond apres-ski. Nog een voordeel is dat het een autovrij centrum is en je dus van de rust kunt genieten. Er zijn genoeg restaurants aanwezig en het is goed te bereiken. Ook het aantal hotels, appartementen, chalets en pensions zijn genoeg.
Wat betreft het skigebied zijn er genoeg mogelijkheden om naar de top van de berg te gaan. Er zijn meerdere liften aanwezig in het dorp en er zijn pistes voor iedereen van de beginner tot aan de expert. Ook zijn er skibussen die heel de dag jou naar andere gebieden kan rijden. Of naar de andere kant van de piste om daar te kunnen oefenen of de expertpistes te kunnen benaderen.

Skigebied Saalbach

Het skigebied Saalbach is samen met Hinterglemm en Leogang een van de compleetste skigebieden die er is. Er zijn genoeg oefenpistes en leuke funparken om te kunnen oefenen. Dit kan het oefenen zijn om beter te worden of het oefenen om een trucje te kunnen. Het gebied wordt ook wel het skicircus genoemd. En er zijn ook meerdere liften aanwezig om naar boven te gaan en om naar de oefenpistes gaan. Nog een voordeel is dat er verschillende dal afdalingen zijn om het dorp in te komen en dan hoef je er niet via de bus naar het dorp toe te gaan.
Pistes
Blauwe pistes:  90 km
Rode pistes:      95 km
Zwarte pistes:   15 km
Ski Routes:         10 km
Totaal:  210 km
Liften
20 sleepliften
18 stoeltjesliften
17 gondels
capaciteit: 99000 pers/uur

Positieve punten en Negatieve punten

Elk gebied heeft zijn positieve punten en negatieve punten. En de een heeft meer positieve punten dan negatieve punten en andersom kan natuurlijk ook.

Positieve punten

– Groot skigebied
– rustig behalve in de apres-ski tenten
– veel apres-ski
– weinig wachten bij de liften

Negatieve punten

– Sneeuw kan tegenvallen door hoogte van het gebied
– veel hotels
– prijzen kunnen hoog uitvallen

Algemene feitjes over Saalbach

– wist u dat u heel goed kunt wandelen in Saalbach met wel 400 km aan wandelroutes in de bergen.

– wist u dat u gratis onder begeleiding een wandeltocht kon maken in Saalbach dus uitleg en uitzicht in één.

– wist je dat je een skisafari kunt boeken in Saalbach. Dan laat een skileraar de mooiste plekjes aan je zien en de beste routes.

– wist u dat de taal die daar gesproken wordt Duits is maar dat je soms een combinatie hoort van Duits en Nederlands.

–  wist u dat het hoogste punt in Saalbach op 2200 meter ligt.

– Wist je dat je ook in de avond nog kunt skiën