Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Piesendorf Oostenrijk

4/5 - (2 stemmen)

Houdt u van skiën maar heeft u geen behoefte aan de toeristische drukte die vaak bij een wintersportvakantie komt kijken? Dan is Piesendorf de ideale bestemming voor u. In Piesendorf kunt u optimaal genieten van het prachtige winterse landschap zonder dat u gestoord wordt. Dit kleine dorpje is uitstekend gelegen tussen twee grote skigebieden namelijk Zell Am See en Kaprun. Deze skigebieden zijn makkelijk te bereiken door de gratis skibussen die regelmatig op en neer gaan.

De sfeer

Het dorpje Pliesendorf is een klein dorpje in de omgeving van Kaprun en Zell Am See. Het dorpje heeft een rustige sfeer. Tot rust komen kan hier uitstekend. Wanneer u niet gestoord wilt worden door de drukte die in de omliggende gebieden wel te vinden is. In Piesendorf is er zelf niet heel veel te doen.

Indeling

Piesendorf maakt onderdeel uit van het Europa Sportregion. In Het kleine dorpje is er niet veel te doen. Via Piesendorf kunt u makkelijk de bekende en grote skigebieden Zell Am See en Kaprun vinden. Verder kunt u in de authentieke centrum kleine winkeltjes en restaurantjes vinden. Tevens is het wintersportpark Elebnisberg makkelijk te bereiken in Piesendorf. Hier kunt u onder andere gebruik maken van een rodelbaan, sleebaan, snowboardpark, gliding- en tubingbaan. In Piesendorf kunt u ook ro

mantische een ritje maken met de slee. Heerlijk eten en drinken kan uitstekend in dit dorpje. Zo kunt u authentiek Oostenrijks eten en genieten want een heerlijk glaasje glühwein. Ook is Piesendorf heel kindvriendelijk. Het dorpje heeft namelijk een kinderopvang en een kinderlift. Ook is er een skischool aanwezig in het dorpje waar er ook skiles wordt gegeven in het Nederlands.

Skigebied Piesendorf

Piesendorf heeft geen eigen skigebied maar de omliggende skigebieden van Zell am See en Kaprun zijn uitstekend te bereiken. In totaal hebben deze twee grote skigebieden zo’n 130 km aan skipistes!

Ski met skibril met blauwe glazen in een sneeuwstormPositieve punten

–         Gratis skibus naar omliggende skigebieden

–         Plaatselijke skischool

–         Mooi rustige omgeving

–         Vanuit Piesendorf worden er regelmatig excursies georganiseerd

Negatieve punten

–         Weinig aprés ski mogelijkheden

–         Geen eigen skigebied

Algemene feitjes over Piesendorf

–         Het dorpje telt 3500 inwoners

–         Piesendorf bevindt zich op een hoogte van 785 m