Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Brandnertal

4/5 - (1 stemmen)

Brandnertal is een groot skigebied in Oostenrijk. Dit is een erg rustig dal met niet veel inwoners. Hierbij zijn er voornamelijk tweeMensen in een skilift met een berg op de achtergrond dorpen die van belang zijn, namelijk: De Brand en de Bürserberg. Deze dorpen hebben allebei hun eigen skibaan die worden met een pendelbaan verbonden met elkaar. Verder zijn er een paar restaurants, zowel modern als authentiek. En kan je na het skiën heerlijk een drankje doen bij de barretjes. Toch zul je hier geen après-ski vinden, want het is voornamelijk gericht op mensen die rust willen en tijd willen voor vrienden en familie. Dat betekent niet dat het saai is, want er is enorm veel gezelligheid in de barretjes.

Er is ook gedacht om extra veel plezier in het skiën te krijgen. Er is namelijk ook een halfpipe van wel 100 meter en een funpark voor de kinderen. Denk je nu toch, ja ik vind het skiën super leuk maar niet voor heel de vakantie. Dan hebben wij voor de mensen die niet alleen willen skiën ook nog andere mogelijkheden om even te relaxen. Denk hierbij aan zwembaden, turks stoombad, rodelbaan en een ijsbaan. Hierdoor kan je toch nog tot rust komen van al het skiën.

Pistes

Brand Is een rustig gebied waar voornamelijk gezinnen komen. Hier ligt ook het ‘kinderland’ speciaal voor kinderen die gaan skiën en is dit een prima plek voor beginnende skiërs. Natuurlijk zijn er voor de gevorderden ook heel wat goede rode pistes maar wordt de focus gelegd op de beginners. Hierbij kan je vanaf het hoogste punt, van wel 2000 meter hoog, helemaal naar het laagste punt van 890 meter hoog.

Bij de Bürserberg begint de hoogte van de piste bij zo’n 1860 meter. Hierbij is ook de zwarte piste aanwezig die erg steil is en leuk is voor de ervaren skiërs. Hierbij is er een totaal van 55 kilometer aan pistes. Deze kilometers zijn onderverdeeld in de blauwe piste, rode piste en zwarte piste. Er is zo’n 22 kilometer aan blauwe piste, 30 kilometer aan de rode piste en zo’n 3 kilometer aan de zwarte piste. Dit is dus voornamelijk bedoelt voor beginners en families die leuk willen skiën. De echte ervaren skiërs hebben minder ruimte om hun skills uit te voeren.

Verder is de sfeer erg goed in het dorp erg vriendelijk. Het is een echt dorpsgevoel waardoor er minder toerisme naar komt. Dit is perfect voor de mensen die wat rust zoeken en niet op zoek zijn naar drukte en toerisme.

Openingstijden

De pistes gaan vanaf 1 December open en eindigt in April. Hierbij kan je van te voren al een skipas kopen om zo grote rijen te vermijden. Deze skipas is voor een week voor volwassenen €287.- euro in het hoogseizoen. Kinderen en de jeugd zijn €165.- euro. Natuurlijk zijn er ook nog laagseizoen kortingen en familie arrangementen. Dit bedrag is wat hoger dan voorafgaande jaren doordat zij een samenwerkingsverband met het Montafon skigebied hebben gesloten. Hierdoor zijn er meer pistes beschikbaar. Hiervoor moet je wel 40 minuten rijden naar het skigebied, maar hierdoor heb je uiteindelijk wel nog meer ruimte om te skiën.