Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Mayrhofen Oostenrijk

4/5 - (3 stemmen)

Lekker skiien, snowboarden of noem maar op. Het heerlijke gevoel van de frisse lucht en de kou die je zo lekker vrij laten voelen. Glijden naar beneden met een strak blauwe lucht en het zonnetje. En als je dan terug bent die heerlijke zonnebril op je gezicht. Dat iedereen ziet dat jij op wintersport bent geweest. Een van de wintersport landen is Oostenrijk en een gebied daar is Mayrhofen. Mayrhofen ligt ten oosten van de Ziller, Zillertal.

De sfeer

Dit dorp heeft genoeg te bieden als het gaat om sfeer. Vooral de apres-ski sfeer is hier goed te voelen. Het rustige en knusse is hier niet echt te vinden dan zal je naar een ander dorp moeten. In dit dorp gaat de apres-ski tot in de late uurtjes door.

Indeling

Er is veel te beleven in Mayrhofen voor iedereen. Zo heb je er bioscopen, zwemgelegenheden, kegelbaan en nog veel meer andere sportbanen waar jij ook iets anders kan doen dan skiën of snowboarden. Ook staat Mayrhofen erom bekend dat de kinderopvang Wuppy’s kinderland een goede opvang is waar je gerust jouw kinderen voor een dag kan laten zodat jij kunt skiën of snowboarden.
Wat betreft de pistes, het zijn korte pistes en er zijn drie verschillende gebieden waar je per bus naar toe kan. Maar de pistes worden wel goed onderhouden en je kan er als beginner ook lessen nemen. Ook zijn er naast in het dal ook op de pistes restaurantjes aanwezig waar je even kunt bijkomen. Daarnaast is het wel belangrijk om te weten dat er geen dalafdaling aanwezig is en dat je dus met de lift naar het dal moet om bij de apres-ski te komen of bij het hotel.

Man in een zwarte jas en zwarte broek lopend over een met sneeuw bedekte bodemSkigebied in Mayrhofen

Rondom Mayrhofen liggen verschillende skigebieden waar je per bus ook naar toe kan. Maar je hebt ook het gebied Mayrhofen zelf en die heeft de volgende pistes en liften:
Pistes
Blauwe pistes: 53 km
Rode pistes: 108 km
Zwarte pistes: 31 km
Totaal: 192 km
Liften
29 sleepliften
21 stoeltjesliften
11 gondels
geen treinen
capaciteit: 153420 pers/uur

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Goede plek voor apres-ski
– Mooie pistes
– Weinig wachtrijen
– Relatief goedkoop
– Meerdere skigebieden
Negatieve punten
– per bus naar een ander skigebied
– gemiddelde leeftijd is hoog tijdens apres-ski
– korte pistes
– oppassen met spullen huren
– geen dalafdaling

Algemene feitjes over Mayrhofen

– Wist je dat de minimale hoogte van de berg 630 meter is en de maximale hoogte van 3250 meter is.

– Wist je ook dat Mayrhofen een eigen voetbalclub heeft genaamd SVG Mayrhofen en dat hun stadion Alpenstadion Mayrhofen heet.

– Wist je dat de Harakiri piste in dit gebied ligt. De Harakiri is een 78% steile piste en hiermee de steilste van heel Oostenrijk.

– Wist je dat er elk jaar een festival wordt georganiseerd genaamd Snowbombing. Dit wordt georganiseerd door een Engelse reisorganisatie en begint met een roadtrip van Engeland naar Mayrhofen en dan is het een week feest met gekke outfits op de pistes en overal in het dorp.