Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Ski Amadé Oostenrijk

4/5 - (2 stemmen)

De ski Amadé is een enorm gebied in Oostenrijk. Daarom wordt het ook onderverdeeld in vier kleinere gebieden. Toch kun je een overkoepelende skipas kopen voor alle gebieden. De gebieden zijn Salzburger Sportwelt, Hochkönig, Schladming-Dachstein en Gastein. Deze gebieden hebben stuk voor stuk een eigen voordeel. Kortom, dit gebied is zo groot, je vindt voor iedereen wat wils!


persoon in zwarte jas en zwarte broek staande op besneeuwde grond in de buurt van groene dennenbomenSteden en dorpen

Bad Gastein
Wagrain
Bad Hofgastein
Flachau
Filzmoos
St. Johann im Pongau
Ramsau am Dachstein
Schladming
Haus im Ennstal
Maria Alm
Altenmarkt
Dorfgastein
Mandling
Pichl

Wintersport

De vier gebieden zijn ontzettend divers en hebben allemaal hun eigen plus- en minpunten. Hieronder staat een samenvatting van de vijf gebieden en wat er te vinden is.

Salzburger Sportwelt: In dit gebied zijn er ongeveer 350 kilometer aan pistes te vinden. Dit zijn vooral pistes die heel er g mooi zijn. Het gebied is vooral voor beginners en lichtgevorderden, zij kunnen genieten van het hele gebied. Voor een adembenemende tocht kun je hier goed terecht.

Hochkönig: Dit gebied is het meest divers van allemaal, dus ideaal voor gezinnen, van mening verschillende vriendengroepen etc. Het is namelijk niet zo dat je hier alleen prachtig kunt skiën, integendeel, je kunt ook heel erg lang en goed langlaufen, namelijk wel 40 kilometer. Buiten dat is het ook een paradijs voor snowboarders, omdat er ook een halfpipe staat van 35 meter!

Schladming-Dachstein: Een modern, perfect skigebied. Meer uitleg heeft het eigenlijk niet nodig, maar ter illustratie kent het gebied vier verbonden bergen. Als je gevorderd bent en toe aan een nieuwe uitdaging: dit is geweldig.
Gastein: Een topper die hoort bij de grootste skigebieden van Oostenrijk. Voor alle soorten en maten skiërs een super gebied. Dit gebied sluit aan op Bad Hofgastein, dus mocht het niet groot genoeg zijn, kun je hier nog een bezoek aan brengen. Het is een vrij rustig gebied, ook door de grootte, wat door veel mensen gewaardeerd wordt. Er zijn ook uitdagingen genoeg voor mensen die er naar zoeken.

Natuur en cultuur

Salzburger Sportwelt: De dorpjes in dit gebied zijn Flachau, Wagrain, St. Johann im Pongau, Altenmarkt en Filzmoos. Deze zijn allemaal erg sfeervol en hebben daarbij ook nog eigen kwaliteiten. Voor après-ski moet je hier echt zijn! Het gebied zelf loopt van 2188 meter tot 850 meter. Verder zijn het wel losse skigebieden, maar dit is gemakkelijk te overbruggen met de skibus.
Hochkönig: Het belangrijkste dorp in dit gebied is Maria Alm. Dit is een authentiek, gezellig dorp. Après-ski betekent hier niet heel veel. Het gebied loopt van 1921 tot 860 meter en is net als de rest lid van het Ski Amadé gebied, dus vrij te bezoeken.
Schladming-Dachstein: Tussen de bergen liggen verschillende dorpjes, namelijk Schladming, Ramsau am Dachstein, Mandling, Pichl en Haus im Ennstal. Er is dus veel keus, heerlijk veelzijdig. Ook op het gebied van après-ski is er genoeg te vinden. Dit gebied loopt van 2700 (!) meter tot 745 meter.
Gastein: Het gebied wordt behuisd door de volgende dorpjes, Bad Gastein, Bad Hofgastein en Dorfgastein. Er is enige vorm van après-ski, maar dit is zeker niet leidend in dit gebied. Het gebied loopt van 2700 tot 830 meter. Een erg hoog gebied dus, ook heerlijk divers.