Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport Zell Am See- Kaprun Oostenrijk

4/5 - (2 stemmen)

Het gebied Zell Am See- Kaprun is een bekend gebied in Oostenrijk om naar toe te gaan op wintersport. Er is genoeg sneeuw en het gebied heeft prachtige pistes in de winter. En in de zomer kan je er zeker genieten van de omgeving die dan groen is geworden. Dan heb je er ook genoeg om te doen van zwemmen in de een meer tot aan wandelen in de bergen. Onder het gebied vallen verschillende dorpjes zoals Kaprun en Zell Am See maar ook Brück, Maishofen en Piesendorf. Het ene dorpje is bekender dan het andere dorpje vooral als het om wintersport gaat.
Er is gelukkig wel voor iedereen iets te doen van skiën tot aan wandelen tot aan heerlijk zwemmen in de zomer. Maar ook de natuur daar mag je zeker niet overslaan in de zomer. Het is toch een heel ander zicht in de zomer als je het met de winter vergelijkt. Kortom genoeg reden om het gebied een keer op te zoeken in alle seizoenen.

persoon met oranje skibroek en zwarte jas die een snowboard vast houdt Steden en dorpen

Hieronder een overzicht van de dorpen en steden die onder dit gebied vallen. Er zijn er nog meer echter dit zijn de meest bekende plaatsen.
Brück
Zell am See
Kaprun
Maishofen
Piesendorf
Fusch an der Grossglockner

Wintersport

In het gebied Zell am See- Kaprun kan je goed wintersporten van heel vroeg in het seizoen tot erg laat in het seizoen. Dit komt door de gletsjer die daar in dat gebied aanwezig is, deze is het hele jaar door bedekt met een goede laag sneeuw. Natuurlijk is de sneeuw in hoog zomer wel redelijk papperig. Maar binnen het seizoen zijn het pistes voor iedereen van de beginners tot aan de experts. In totaal heeft het gebied meer dan 138 kilometer aan pistes en kan je tot een hoogte van 3029 meter gaan en dan naar beneden skiën. De bekende gebieden waar je vroeg in het seizoen kan skiën zijn de Maiskogel en de Schmittenhöhe.

Voor de langlaufers zijn ook meer dan genoeg opties om naar boven en naar beneden te gaan en langs prachtige stukken natuur te gaan. Je kunt het gebied redelijk compleet noemen, want er is wel ongeveer overal aan gedacht. En voor degene die interesse hebben om trucs te oefenen zijn er wel vier funparken waar jij je helemaal kan uitleven.

Qua prijzen zal het niet heel erg verschillen, echter de gebieden Kaprun en Zell am See zijn wel de twee grootste dus houdt er rekening mee dat het daar iets duurder kan zijn in vergelijking met de andere dorpjes.

Natuur en cultuur

Naast dat het gebied Zell am See Kaprun bekend staat om de wintersport, dit geldt voor heel het land Oostenrijk eigenlijk wel een beetje. Kan je er ook heerlijk je zomer doorbrengen, want het is daar in de zomer echt adembenemend en rustgevend. Er zijn meren en er is een bloeiende natuur waarvan jij kunt genieten in een heerlijk temperatuurtje van rond de 20 graden. Ook is er in het gebied een oase aan Wellness. Er zijn verschillende centra waar jij heerlijk kan ontspannen en genieten van de omgeving en het weer. Daarnaast kan je overal hele mooie routes lopen door de bergen heen en kan je met enkele liften nog naar boven om het uitzicht te bekijken maar dan in het groen. Of je gaat in één van de dorpjes winkelen. Dus overdag ben je voorlopig wel zoet.

In de avond kan je het beste naar het stadje Zell am See die heel veel plezier en restaurantjes aanbiedt. Daarnaast zijn daar ook verschillende activiteiten te doen van après-ski tot aan een gezellige kroeg of de bioscoop. In veel dorpjes kan je heerlijk dineren en het is er ook rustgevend, echter het ene dorp heeft meer après-ski dan het andere dorp dus het ligt er maar net aan waarvoor je gaat.