Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De populairste skigebieden in Oostenrijk

4/5 - (3 stemmen)

Vrouw in gele jas met ski helm en skibril in de sneeuwDe voorjaarsvakantie staat bijna voor de deur en hiermee vertrekken duizenden Nederlanders naar Oostenrijk om te gaan skiën en snowboarden. Om alvast een beetje in de stemming te komen en misschien nog een last-minute te boeken naar een van deze bestemmingen, zetten wij de populairste skigebieden van Oostenrijk voor jou op een rijtje.

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Het is daarmee ook de drukstbezochte
wintersportplaats van Oostenrijk maar dit is natuurlijk niet zonder reden. Het skigebied heeft 270 km piste, 7 snowparks, 2 ’s avonds verlichte pistes en
5 rodelbanen. Voor ervaren skiërs zijn er veel mogelijkheden maar ook beginners en families kunnen goed uit de voeten in dit gebied.

Gerlos

Een skigebied wat al jaren thuishoort in het lijstje van populairste skigebieden is natuurlijk Gerlos. Gerlos ligt in de Zillertal Arena en Nederlandse aprés-skiërs
zijn vooral tevinden in de bekende bar CinCin. Daarnaast heeft het gebied lange afdelingen, een leuk snowpark en veel mogelijkheden voor wandelen en langlaufen.
Het gebied is ook perfect voor beginners en kinderen en daarom een goede mogelijkheid voor grote families.

Mayrhofen

Ook Mayrhofen ligt in het Zillertal en staat bekend om de Harakiri, een piste met een helling van 78% en het is daarmee Oostenrijks steilste afdaling.
Deze afdalingis alleen voor zeer ervaren skiërs en snowboarders die topfit zijn en over uitstekende techniek beschikken. Daarnaast beschikt het gebied ook over vele andere faciliteiten en kan men gaan schaatsen, tennissen, squashen, naar de bioscoop of naar theater en relaxen in de buitenzwembaden of de sauna is ook een optie.

Sölden

Onder winter sportende Nederlanders zal Sölden niet onbekend klinken. Sölden beschikt over twee gletsjers en is daarom sneeuwzeker van november tot mei. Het gebied bestaat 144km piste waarbij de andere skigebieden en gletsjers met elkaar verboden zijn door een lift. Ook in Sölden is er genoeg andere vrijetijdsbesteding en bevat de hoofdstraat talrijke leuke winkels.

Ischgl

Last but not least is skigebied Ischgl in de Silvretta Arena. Ischgl bevat het grootste funpark van Europa en in 2013 is er een 3 km lange piste voor freeriders geopend. Daarnaast ligt 90% van de pistes boven 2000 meter en daarom is het gebied bijzonder sneeuwzeker. ’s Avonds zijn de mogelijkheden oneindig en vooral de “Top of the Mountain Concerts” zijn zeer bekend. Ischgl is niet alleen leuk voor wintersporters maar voor een ieder die geniet van de mooie natuur en vele mogelijkheden die het dorp te bieden heeft.