Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top 3 hoogste skigebieden van Oostenrijk

Rate this post

Wintersport geeft altijd een speciaal gevoel met zich mee. Het unieke aan de wintersport is dat je erg hoog in de bergen zit. Het unieke hieraan is dat je even van de bewoonbare wereld verwijderd bent en kunt genieten van de natuur. Hierbij zijn er enorm veel verschillende soorten pistes door heel Oostenrijk. Elke piste heeft iets unieks. De een is meer gericht op gevorderden terwijl een andere piste meer familievriendelijk is. Daarnaast ziet ook elk skigebied er weer anders uit. Nu is er ook verschil in hoogtes van de skigebieden. In dit artikel laten we de top 5 hoogste skigebieden van heel Oostenrijk zien.

De top 3persoon in rode jas en zwarte broek op besneeuwde berg overdag

Zo staat er op nummer 1: Pitztaler Gletscher. Dit is een van de bekendste gebieden van Oostenrijk. De top van dit gebied is wel 3440 meter hoog! Dit gebied is niet heel groot want het bestaat voor 21 kilometer uit pistes. Voornamelijk de rode piste is hierbij groot. Hier kan je zowel off-piste als on-piste gaan. Bovenaan de top zit dan ook de hoogste tearoom van heel Oostenrijk.

Op nummer 2 staat het skigebied: Sölden. Dit gebied heeft een hoogte van wel 3340 meter hoog. Dit gebied is wel een stuk groter van wel 144 kilometer groot. Zo is er een hoogteverschil van bijna 2000 meter tussen de top van de piste en de bodem van de piste. Dat betekent dat je een heel eind naar beneden kan gaan. Hierbij is er zelfs 30 kilometer aan zwarte piste dus uitstekend voor ervaren skiërs. Verder is er ook 70 kilometer aan blauwe piste wat betekent dat er ook voor beginnende skiërs genoeg gebied is.

Op nummer 3 staat het skigebied: Hintertux-gletsjer. Dit gebied heeft een hoogte van 3250 meter hoog. En heeft een hoogteverschil van 1750 meter tussen bodem en top. Dit gebied heeft zo’n 60 kilometer aan pistes. Verder zijn de pistes gelijk verdeeld waardoor er voor iedere skiër wel iets is.