Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De beste dorpen voor de après-ski

4/5 - (1 stemmen)
Een biertap waarbij bier ingeschonken wordt

Veel wintersportfanaten gaan niet alleen op wintersport voor de pistekilometers en de sneeuwzekerheid, ook is de après-ski een belangrijk aspect van de wintersport. Een wintersport zonder après-ski is eigenlijk geen wintersport. Daarom vinken de meeste mensen het vakje ‘après-ski’ aan als ze de wintersport vakantie willen boeken.

Wanneer de zon achter de bergen gezakt is, trekt iedereen zijn of haar ski’s uit en gaat richting daar dichtstbijzijnde kroeg om bier en schnapps te drinken om vervolgens met de beste après-ski hits mee te zingen. Hieronder vindt je wintersportdorpen met de beste après-ski voor een wintersportvakantie.

Gerlos

Het eerste dorp dat we tegenkomen op de lijst is Gerlos. Gerlos staat bekend om de Nederlandse wintersporters. Dat is ook niet zo gek want in Gerlos kan je een zeer uitbundige après-ski vinden. De kroeg Seppi’s is al vroeg open, nog voordat de zon achter de bergen verdwenen is kan je hier al genieten van een alcoholische versnapering. Als je genoeg hebt van deze kroeg kan je terecht bij Cin Cin of Little London. Hier kan je genieten van de heerlijke Oostenrijke en Nederlandse gezelligheid, met de beste après-ski hits gezongen door de beste Nederlandse volkszangers.

Westendorf

Op nummer twee komt Westendorf te staan. Dit dorp is onderdeel van het meest populaire en grootste skigebied van Ostenrijk genaamd SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Hier komen wintersporters vanuit heel Europa naartoe om te genieten van de beste pistes en après-ski. De kroegen die hier de meeste mensen trekken zijn de Moskito en de Karat Bar. Hier worden elke avond flinke feestjes gebouwd.

Ischgl

Tot slot komt op de derde plaats het dorp Ischgl. Dit dorp staat bekend om de autovrije dorpsstraat waar aan beide kanten van de wegen genoeg mogelijkheden te vinden zijn om een gezellig avondje te beleven. In het hoogseizoen komen hier wereldsterren de bekendste après-ski hits zingen. Naast de oergezellige kroegen kan je in Ischgl ook genieten van een wijntje of andere high-class drankjes, want dit soort bars zijn er ook voldoende.