Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De beste skigebieden voor beginners

5/5 - (1 stemmen)

2 vrouwen boven aan de piste met de zon op de achtergrondOostenrijk is een van de bekendste en grootste bestemmingen als het gaat om wintersport. Verdeelt over het hele land zijn er honderden ski gebieden voor beginnende en gevorderden skiërs. Elk gebied heeft meerdere bergen en dorpjes onder zich vallen. Het bekende skigebied Zillertal heeft bijvoorbeeld 10 dorpjes onder zich vallen. Het leuke hieraan is dat je van het ene gebied naar het andere gebied kan skiën. Dit is erg leuk als je van afwisseling houdt. Op deze manier kan je van vroeg in de ochtend tot laat in de middag leuk blijven skiën zonder te vaak dezelfde pistes te pakken.

Brixental

Brixental is een van de populairste skigebieden in de Alpen. De reden hiervan is dat Brixental alles heeft waar jij als wintersporter op zoek bent. Ten eerste is het skigebied erg groot en heeft het dus veel variatie. Als beginnend wintersporter is Brixental een verstandige keus om mee te beginnen. Door de diversiteit van de pistes kan je rustig beginnen en een steeds moeilijkere piste pakken. In Brixental komen veel Nederlanders en daarom zijn de ski en snowboardleraren vaak Nederlands. Het skigebied is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Het grootste deel van de pistes zijn niet stug of steil. Veel pistes zullen meer aanvoelen als een heuvel dan dat je van een berg afgaat. In Brixental kan je ook veel andere activiteiten ondernemen, zoals rodelen, langlaufen, wandelen en zelf paragliden. Kortom Brixental is een goed skigebied voor beginners.

Zillertal

Dit skigebied is erg bekend onder de fans van de apres ski en het valt onder de deelstaat Tirol. Zillertal is verdeelt in drie verschillende skigebieden. Zillertal Arena, Zillertal 3000 en Hochzillertal. In deze gebieden heb je veel bekende dorpen waar Nederlanders graag naartoe trekken tijdens de wintersport maanden. Voorbeelden van deze dorpen zijn: Gerlos, Aschau, Finkenberg en Hippach. Het dal van deze skigebieden wordt bestempelt als het drukste van Oostenrijk. Het gebied heeft kilometers lange pistes voor gevorderden en beginners. Net als in Brixental zijn er veel Nederlanders te vinden, dit betekent dat er ook veel Nederlandse skileraren en leraressen zijn. Bij alle drie de gebieden zijn veel faciliteiten voor beginners. Voor gevorderden zijn er veel rode pistes en deze wisselen af van steil naar minder steil. Zoals gezegd wordt Zillertal graag het drukste dal van Oostenrijk genoemd en de aprés ski is daarom erg gezellig. Elk dorp heeft verschillende skihutten om gezellig te aprés skiën.

Amadé

Het skigebied Amadé is een enorm skigebied waar voor iedereen wat te beleven is. Amadé is een enorm skigebied wat ook weer wordt onderverdeeld onder 4 kleinere gebieden. Een groot voordeel van dit grote skigebied is, dat je 1 skipas voor alle 4 kleinere gebieden kunt kopen. De 4 skigebieden zijn: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachtstein, Gastein en Hochkönig. Het gebied dat het meest geschikt is voor beginners is Salzburger Sportwelt. Het gebied is erg groot en de pistes zijn schitterend. Het is een rustiger gebied waar veel mensen genieten van de mooie vlakke pistes. Hochkönig is een heel divers gebied en daarom erg geschikt voor gezinnen. De kinderen kunnen zich vermaken bij de skischolen en de funparken die er zijn. Schladming Dachstein is een gebied voor meer gevorderden wintersporters. Het gebied is erg nieuw en modern. Zoek je een uitdaging in je wintersport dan is dit het perfecte skigebied. En als laatst Gastein, dit is een van de grotere skigebieden van heel Oostenrijk en is geschikt voor alle soorten wintersporters. Beginners zijn hier goed op hun plek, maar waaghalzen zijn in dit gebied ook niet misplaatst. Door de grote van het gebied is het relatief rustig en kan je genieten van de mooie pistes.

Zell Am See-Kaprun

Dit skigebied is ook erg bekend, vooral vanwege de zekerheid van sneeuw. De reden hiervan is dat er een grote gletsjer is waar heel het jaar sneeuw ligt. Met de warmere maanden is het sneeuw natuurlijk erg zwaar en papperig. Het gebied kent veel leuke dorpjes. Zoals gezegd heb je er heel het jaar door sneeuw, dit betekent dat je van heel vroeg in het wintersportseizoen tot heel laat goed kan skieen in Zell Am See-Kaprun. Het is een gebied dat geschikt is voor beginners en ervaren wintersporters. Bekende dorpen die onder dit gebied vallen zijn: Bruck, Kaprun, Piesendorf, Zell Am See, Maishofen en Fusch an der Grossglockner. Er zijn vanzelfsprekend wel meer dorpen in dit gebied, maar dit zijn kleinere dorpen waar minder wintersporters komen. Dit is ook een skigebied waar mooie langlauf routes zijn. Het gebied heeft van alles en is redelijk compleet.