Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De vijf gletsjerskigebieden in Tirol

4/5 - (3 stemmen)

In Tirol zijn er enkele hele mooie gletsjers. In deze gebieden van eeuwige sneeuw kan je het hele jaar je skilatten bovenhalen. Er zijn overeenkomsten, maar ze hebben zeker allemaal hun eigen sfeer en kenmerken. In dit artikel zetten we deze Tirolse gletsjers op een rijtje.

Hintertuxer GletscherMan zittend in de sneeuw kijkend naar een piste

De gletsjes van Hintertux is vrij groot voor een gletsjer en voelt met zijn 60 km aan piste als een normaal skigebied. Het hoogste punt is 3250 meter en van daar kan je naar verschillende richtingen skiën en heb je veel keuze. Er zijn voldoende mooie en meer uitdagende afdalingen. Aan het middenstation zijn er ook een aantal afdalingen die goed geschikt zijn voor beginners. Het is voor beginners en kinderen ideaal als ze niet helemaal naar de top hoeven, zeker in het midden van de winter. Het kan bij deze gletsjer aardig koud worden in de winter, dat geldt trouwens voor alle gletsjers. Als er genoeg sneeuw ligt kan je helemaal tot beneden skiën in plaats van de gondel te nemen. Beneden kan je makkelijk parkeren in de parkeergarage of op de parkeerplaatsen bij de lit.

Rettenbach & Tiefenbach

Deze twee gletsjers liggen beide in het skigebied van Sölden, samen met de normale skipistes zijn ze goed voor 143 meter piste. Door de gletsjers kan er in dit skigebied ook geskied worden wanneer er minder sneeuw ligt. Op de Tiefenback ligt een van de breedste pistes van de Alpen en de Rettenback is een meer sportieve gletsjer. Tel daar nog veel gezelligheid, uitbundige après-ski- en uitgaansmogelijkheden bij en je weet waarom dit skigebied een populaire wintersport bestemming is. Aan de liften kan het daardoor wel eens druk worden, maar eenmaal boven verspreid de drukte zich.

Stubaier Gletscher

Deze gletsjer ligt aan het einde van het gelijknamige dal vlakbij Innsbruck. Buiten de grote Dresdner hütte is dit een heel modern skigebied. Er is 40 km aan pisten en er werd pas een nieuwe Eisgratbahn aangelegd waardoor er nog meer mensen naar boven kunnen zonder dat er wachttijden ontstaan. Om wachttijden te ontwijken ga je best niet in het voor- en najaar want dan is de gletsjer erg populair bij skiteams. Soms staat er op de blauwe 7 piste wel 15 slaloms naast elkaar. Ook is er Stubai Zoo, een groot funpark waar veel freestyle professionals bijna het hele jaar door hun sprongen en tricks oefenen.

Pitztaler Gletscher

De gletsjes van Pitztaler is met zijn hoogste punt op 3440m de hoogste gletsjer van Tirol. Deze gletsjer is over het algemeen wat rustiger dan de andere gletsjers in Tirol. Met een ondergrondstreintje ga je naar boven, je komt aan in een soort van kom vanwaar je alle pistes van de imposante gletsjer kan zien lopen. Als er voldoende sneeuw ligt en je voldoende ervaring hebt, kan je vanaf de gletsjer off-piste naar het skigebied van de Rifflsee skiën. Dit is een geweldige afdaling, ze wordt zelfs de Oostenrijkse Vallée Blanche genoemd.

Kaunertaler Gletscher

De Kaunertaler gletsjer is de kleinste en vriendelijkste gletsjer. Normaal zijn gletsjers niet echt geschikt voor kinderen, maar deze is een uitzondering. Het gebied heeft veel makkelijke afdalingen en ligt redelijk beschut. Voor de allerkleinste is er zelfs een leuk kinderland. Er is slechts 20 km aan piste, maar voor kinderen, beginners of gezinnen is dat iedaal. Je hoeft bij de Kaunertaler gletsjer niet met een lift of gondol naar omhoog te gaan, maar kan gewoon met de auto tot aan de gletsjer rijden.