Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fotomoment Koninklijk gezin in Lech

Rate this post

Afgelopen maandag was het weer zover, het jaarlijkse fotomoment van het Koninklijke gezin in Lech, Oostenrijk. Bij deze gelegenheid mogen foto’s worden gemaakt van het gezin tijdens hun wintersport in Oostenrijk. De voorwaarde die hieraan is gebonden is dat het gezin voor het volgende half jaar weer met rust wordt gelaten. Deze regel is ingevoerd om de Koning met zijn gezin niet te veel te belasten in hun vrije tijd.

Koud en Kortman in zwarte jas met oranje en zwarte helm

De editie van dit jaar vond plaats iets voor half tien. Toen verschenen de Koning en Koningin met hun drie prinsessen. Tevens was dit de kortste en meest koude editie van het fotomoment. Normaal ligt de temperatuur rond het vriespunt en iets daaronder, maar afgelopen maandag was de temperatuur gedaald tot min 16 graden Celsius. Koning Willem-Alexander antwoorde op de vraag of hij het koud vond met: “Valt best mee”. Direct hierop volgend kreeg hij een tikje van Koningin Maxima een tik, zij was het hier duidelijk niet mee eens. Kort daarna skiede de familie de andere kant van de berg af en was het jaarlijkse fotomoment weer over.

Gebroken Pols

Prinses Ariane was ook gewoon van de partij. Ondanks dat het prinsesje afgelopen maand haar pols brak tijdens het schaatsen kon ze toch gewoon aanwezig zijn. Ze verborg haar gebroken pols met een mooie lange witte jas en een paar grote zwarte handschoenen waardoor niets van de blessure meer te zien was. Ook had de dokter al gemeld dat ze hoogstwaarschijnlijk gewoon kon gaan skiën met haar vader, moeder en twee zussen.

Skipak

Opvallend aan het fotomoment was dat Koningin Maxima hetzelfde skipak aan had als 12 jaar geleden. Ze is dus vrij weinig verandert met 12 jaar geleden, want ook toen al skiede ze in het paarse skipak van Post Card. Er wordt dus niet elk jaar een andere ski-outfit gekocht door het Koninklijk gezin.