Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lekker eten en drinken in Oostenrijk

1/5 - (1 stemmen)

Naast een prachtig landschap en wintersport heeft Oostenrijk ook heerlijke drankjes en heerlijk eten te bieden. De Oostenrijkse keuken is van oorsprong een boeren keuken met zware en vullende gerechten. Een heel bekend gerecht wat in Oostenrijk veel word gemaakt is goulash. Verder is deze keuken heel bekend om de vele lekkere nagerechten die het te bieden heeft.

Gerechten
gefrituurd voedsel op witte keramisch bord

Eén van de meest bekende gerechten die er in Oostenrijk te krijgen is, is de wienerschnitzel. Dit is een groot stuk vlees gepaneerd en vervolgens gebakken in de boter. Vaak krijg je er nog patat en een citroentje bij om over de schnitzel heen te persen, zo komt de smaak nog beter naar voren. Tirole gröstl is ook een heel bekend en geliefd recept in Oostenrijk. Dit gerecht is heel simpel te maken maar heel lekker van smaak. Het bestaat ui aardappelschijfjes, spek en ui dat vervolgens word besprenkeld met peterselie. Voordat het wordt opgediend worden er nog 2 gebakken spiegeleieren opgelegd. Tot slot wordt Zwiebelrostbraten heel veel gegeten in Oostenrijk. Dit is een typisch gerecht dat goed vult en vol van smaak is. Het gerecht is onder de Nederlanders ook wel bekend als hachee en bestaat uit kort gebakken rosbief, ui, specerijen en bouillon. Het vlees wordt op het eind overgoten met de bouillon en vaak worden er ook nog gebakken of gekookte aardappels bij geserveerd. Al met al kan je heerlijk eten in Oostenrijk, dit kan iedereen wel gebruiken na een lange dag op de (off)piste

Wijnen

Om te beginnen heeft Oostenrijk een rijke wijnstreek waar de lekkerste wijnen vandaan komen. Als je er dan toch bent neem dan de moeite om een wijnproeverij te doen. let wel op, er zijn heel veel goede maar ook heel veel slechte wijnen in Oostenrijk. Zorg ervoor dat je de goede wijn drinkt!