Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Met de auto naar Oostenrijk? Rij voorzichtig!

Rate this post

Er gaat niets boven een gezellige autorit naar Oostenrijk om daar heerlijk van uw wintersportvakantie te gaan genieten. Zorg wel dat u goed uitkijkt op weg naar uw bestemming. In Nederland kunt u op de vlakke wegen vaak prima rijden, maar hoe dichter u bij Oostenrijk komt, hoe meer hellingen u tegenkomt. Deze hoogteverschillen kunnen in combinatie met de winterse neerslag zorgen voor een moeilijkere rijsituatie. Zorg daarom dat u goed voorbereid vertrekt. Een goed begin is immers het halve werk.

Wat erg belangrijk is op weg naar Oostenrijk, is uw eigen rijstijl. Op weg naar Oostenrijk zult u vele hoogteverschillen tegenkomen. Het is verstandig om op wegen die bergaf gaan, zo veel mogelijk te remmen op de motor. Dit zorgt vaak voor een betere grip op de weg en daardoor een kleinere kans op ongelukken. Probeer bovendien zo min mogelijk gebruik te maken van de rem wanneer u bergaf gaat. Wanneer u toch moet remmen, probeer dit dan zo geleidelijk mogelijk te doen.

Maak ook vooral geen ongecontroleerde bewegingen met uw stuurwiel. Een kleine schokkende beweging aan uw stuur kan er al voor zorgen dat u in de slip raakt, en dat wilt u natuurlijk altijd voorkomen. Raakt u toch in een slip? Probeer dan de koppeling en rem niet gelijk hard in te drukken. Hoewel dit een natuurlijke reactie is, is iets meer gas geven en bijsturen vaak een betere optie.

Een ander belangrijk onderdeel van uw reis zijn de banden van uw auto. Is de auto voorzien van een setje goede winterbanden? Deze heeft u namelijk echt nodig in Oostenrijk. Met reguliere banden zult u al snel in de slip raken, of komt u op plekken waarna u de auto niet meer uit de sneeuw krijgt. Bekijk hier een volledig overzicht van tips op het gebied van winterbanden. Zorg dat u van tevoren weet welke banden u nodig heeft, zodat u niet voor verrassingen komt te staan onderweg naar uw bestemming.