Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Après-skiën, wat maakt het zo leuk?

5/5 - (1 stemmen)

Als je après-ski zegt weet iedereen waar je het over hebt. Mochten er nog voetballiefhebbers zijn die je niet begrijpen, kun je de derde helft noemen. Het is natuurlijk de gezellige activiteiten na het skiën, wat het ook letterlijk vertaald. In Nederland zijn er verschillende skihutten die je proberen in de sfeer te krijgen, maar het is nergens zo leuk als in het echte Oostenrijk.2 mensen die  in de skilift zitten

Oostenrijk is zowel voor het skiën als voor het après-skiën een toplocatie. De vrolijke, gezellige muziek geven je meteen het warme gevoel van binnen. Maar vaak is het niet  warm genoeg met alleen de muziek, er wordt ook veel alcohol geschonken! Dat hoort er helemaal bij, de Jägermeister wordt weer geschonken en het feest is weer begonnen.
Het feest begint meestal om vier uur, maar de meeste hutten zijn om half vier al open. Uiteraard ga je niet voor middernacht naar huis, want met de gezellige mensen, de  gezellige sfeer en de gezellige muziek is er geen enkele reden om naar je verblijf terug te gaan. De winter staat hier bekend als het ‘party season’, wat betekent dat je gaat  feesten alsof er geen morgen is.
Wat mag je niet missen in Oostenrijk? Buiten de sneeuw, bergen en heerlijke pistes moet je denken aan de leuke berghutjes, pullen bier, lederhosen en glühwein.De echte  Oostenrijkse sfeer maakt deze dingen een fantastische combinatie. Oostenrijk heeft geen competitie op het gebied van après-ski, gewoon omdat het daar zo geweldig is dat je  deze ervaring nergens anders hebt.

Après-ski is tegenwoordig een reden op zichzelf om op vakantie naar Oostenrijk te gaan in de winter. Je hoeft niet eens te kunnen skiën (wat oefening is handig), want met al je vrienden moet het wel een geweldige vakantie worden. Voor ‘na het skiën’ hoef je vandaag de dag namelijk niet echt meer te skiën, want je maakt korte dagen en lange nachten. Het hossen en sjansen is het thema van iedere avond. Het is gewoon de hele week, elke avond gezelligheid… en wat wil je dan nog meer?
Als je bang bent dat je er niet uitkomt qua taal: maak je geen zorgen! De muziek staat hard, niemand verstaat je toch. En bovendien is er een groot deel Nederlanders fan van après-ski, dus die zal je genoeg tegenkomen. Deze kunnen dan altijd nog ‘vier bier’ voor je bestellen! Maar après-ski is niet iets wat je alleen gaat doen, hier moet je echt met je vrienden naartoe gaan. Het is eigenlijk hetzelfde als uitgaan, maar dan met de meest gezellige sfeer die je kunt bedenken.. en een of twee weken lang!