Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tips voor beginnende wintersporters

4.2/5 - (4 stemmen)

Voor de mensen die voor het eerst op wintersportvakantie gaan of willen gaan, zijn er enkele dingen waar zij op moeten letten. Enkele dingen spreken voor zich zoals het kopen, huren of lenen van het juiste materiaal, maar er zijn ook dingen die vaak minder serieus genomen worden of waar niet eens aan wordt gedacht. Hieronder enkele dingen worden aangehaald waar u op moet letten of in de gaten moet houden als u een beginnende wintersporter bent.

Ski of toch snowboard 
ondiepe focusfoto van een vrouw die een skiplank vasthoudt

Allereerst moet u natuurlijk kiezen voor welke sport u gaat beoefenen: Skiën of snowboarden. De meeste mensen kiezen voor skiën, aangezien hun verteld is dat zij dit sneller onder de knie zullen hebben dan snowboarden. Dit is ook begrijpelijk, aangezien mensen dan minder lessen nodig hebben om de piste op te kunnen gaan. Echter duurt het bij snowboarden, in de meeste gevallen, slechts een dag langer voordat iemand er klaar voor is om de piste op te gaan. De mensen die voor snowboarden kiezen zien er, zodra zij op de piste staan, er meer ervaren uit dan de mensen die voor skiën hebben gekozen. Dus kies voor de sport die je leuk vindt om te doen en niet voor de sport waarvoor je de minste lessen nodig hebt.

Materiaal

Ten tweede is het belangrijk dat je beschikt over het juiste materiaal. Als bijvoorbeeld je vader of moeder je hun spullen willen lenen, wijs dit aanbod dan beleefd af. Het is namelijk zo dat hetgeen wat voor hun heeft gewerkt of waar hun zich prettig bij voelen/ voelden, voor jou negatief kan uitpakken. Onthoud natuurlijk ook dat zowel het ski- als het snowboardmateriaal de afgelopen jaren enorm verbeterd is. Dankzij deze aanpassingen/ verbeteringen is het makkelijker om bochten te maken op zowel ski’s als een snowboard. Ook is de lengte van beide materialen verkort.

Bestemming

Tot slot is het belangrijk dat u, bij het kiezen van een wintersportbestemming, een skigebied uitkiest met veel (oefenpistes en) blauwe pistes. In Oostenrijk zijn dit de pistes die het makkelijkst zijn en ook niet (heel) erg steil zijn. Dit maakt deze blauwe pistes ideaal voor beginnende wintersporters die, vooral de eerste paar dagen, nog zullen leren door middel van vallen en opstaan.

Als laatst is er hier nog twee tips voor uw eerste wintersportvakantie: Zorg ervoor dat u uw skipas goed opgeborgen hebt (zodat u deze makkelijk kan pakken indien nodig) en doe voordat u op vakantie gaat een paar been- en bilspieroefeningen.