Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wintersport: heerlijk, sportief, maar vaak wel prijzig

5/5 - (2 stemmen)

Wintersport is iets waar tegenwoordig veel mensen aan doen. Het is een fantastische hobby en een prachtige vakantie. Vroeger ging men vooral in de zomer weg naar zonnige bestemmingen. Tegenwoordig heeft men na de feestdagen in het eigen land vaak nog iets om naar uit te kijken: wintersport! Deze begint vaak al in december en loopt tot in maart. Al met al is het een heerlijke ervaring die je dicht bij huis kunt meemaken. In Frankrijk, Oostenrijk en zelfs Duitsland. Helaas is het vaak wel een dure grap: een week wintersport kan gerust rond de € 1.800,00 kosten. Dit is omdat het materiaal duur is (dat weten dieven ook, dus let op diefstal), maar vaak ook de horeca de portemonnee flink leegtrekt. Op zo’n hoge berg hebben etablissementen immers vaak een monopolie.

Oplossingen voor financieren

Wintersport is fantastisch; lekker van een prachtige helling af skiën of snowboarden. Vervolgens lekker gaan zitten op een terras in de heldere zon om te genieten van een goede curryworst. En daarbij natuurlijk een biertje. Vervolgens even lekker opfrissen, en daarna de kroeg in voor de après-ski.

Zoals gezegd hangt er aan een wintersportvakantie vaak een aardig prijskaartje. Hoe kun je deze voldoen? Allereerst is het handig om al ver van tevoren te weten wanneer je gaat. Op die manier kun je immers enigszins anticiperen op de reis. Zo kun je al op tijd beginnen met het apart leggen van geld. Dit scheelt vaak al een hoop, want je spaart zonder dat je het misschien door hebt best wat op. Kijk dus op tijd naar wat je wilt boeken in Oostenrijk, of een ander wintersportland. Daarnaast is het bijvoorbeeld, als je nog studeert, handig om een bijbaantje te nemen. Denk hierbij aan een baantje in de supermarkt of de horeca. Op die manier verdien je wat extra naast je studiefinanciering. Het is absoluut handig om een duidelijk spaarplan te hebben voor de reis. Dus bedenk precies wat je kwijt bent aan accommodatie, materiaal en reken op een aardige omvang van horecakosten. Je kunt beter teveel meenemen, dan dat je voor verrassingen komt te staan.

Wat denk je van een persoonlijke lening?

Wat nu als je de financiën niet rond krijgt? Of wat als je graag mee wilt op een last-minute wintersportvakantie, maar je hebt hier niet voor gespaard? Een persoonlijke lening biedt dan eventueel een uitkomst. Binnen korte tijd sluit je de lening af en heb je het geld ter beschikking áls je de lening krijgt. Zo kun je de reis betalen, de accommodatie en het materiaal. Een persoonlijke lening is af te sluiten bij een kredietverstrekker. Deze kan een krediet verschaffen. Hier betaal je natuurlijk wel wat rente over. Ook zijn er kredietverstrekkers die zich specifiek richten om het verlenen van persoonlijke leningen. Let wel op, de rente is daar vaak wat hoger. Met lenen moet je natuurlijk altijd een beetje oppassen. Dus zorg er wel voor dat je de lening echt terug kunt betalen zonder na de vakantie krom te moeten liggen.