Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 redenen voor een wintersport in Oostenrijk

4.2/5 - (5 stemmen)

Bij vele Nederlandse wintersporters staat wintersport in Oostenrijk op nummer één. Oostenrijk heeft alles voor een geslaagde wintersport. De laatste jaren is het aantal Nederlands die naar Oostenrijk gaan voor wintersport zelfs met 50% gestegen. Je kan je wintersportvakantie doorbrengen in een klein, authentiek dorpje, maar ook in drukkere toeristische oorden waar het avond aan avond gezellig is. Oostenrijk is al jaren populair wegens de groten skigebieden met honderden kilometers piste, de hoge sneeuwzekerheid en de gezellige après-ski. Nergens in de Alpen is het na een dag skiën zo gezellig als het is in Oostenrijk. Wat het mede zo gezellig maakt is de gastvrijheid van de Oostenrijkers ook dit is een reden dat veel Nederlanders er genees aan denken om naar een andere bestemming te gaan.


Moderne infrastructuurHuizen op bergen aan een meer in het groene Oostenrijk
In Oostenrijk wordt er veel geïnvesteerd. Het is zelfs zo dat de Oostenrijkse infrastructuur tot de allerbeste van Europa behoort, waarbij oud en nieuw onmerkbaar in elkaar over gaan. In de skigebieden vindt je een groot aanbod aan perfect onderhouden pistes en moderne skiliften. Je kan wel zeggen dat Oostenrijk beschikt over het allernieuwste skimateriaal en de allerbeste faciliteiten om sneeuw te maken. Elk jaar worden er weer honderden miljoenen euro’s geïnvesteerd om nieuwe liften en verbinden te kunnen realiseren om de wintersporters een optimale vakantie aan te bieden. Daarnaast heeft vrijwel ieder hotel in het hogere segment een wellness, waar ook de wintersporters die niet de hele dag op de piste staan worden bereikt. De unieke sfeer is op veel plekken behouden gebleven. Zo hebben de Oostenrijkse dorpen nog het authentieke en knusse karakter.

SneeuwgarantieWit besneeuwde bergen
Sneeuwzekerheid is misschien wel de allergrootste voorwaarde bij de keuze voor een wintersportbestemming. Want zonder sneeuw wordt skiën een lastig verhaal. Gelukkig hoef je je in de meeste skigebieden van Oostenrijk je geen zorgen te maken over de sneeuwhoogtes. Oostenrijk is elke winter gezegend met een heerlijk lang en sneeuwrijk winterseizoen. Soms zelf wel tot ver in de lente. Toch is de sneeuwgarantie afhankelijk van het seizoen, de hoogte, de plek en de aanwezigheid van sneeuwkanonnen. Sneeuwkanonnen in grotere skigebieden kunnen de pistes van sneeuw voorzien als de natuur het even af laat weten. Doorgaans geldt dat hoe hoger je de bergen in gaat, hoe meer zekerheid je sneeuw aan het begin en einde van het seizoen hebt. Als je geen risico wil nemer kan je het beste kiezen voor Gletsjer, hier zijn de sneeuwcondities altijd optimaal.

AccommodatiesBed met lamp en glazen waterfles
In Oostenrijk is er aan accommodaties geen gebrek. Je hebt de keuze uit een ruim aanbod aan vakantiehuizen, hotels, pensions en chalets. Voor ieder gezelschap vind je een geschikte accommodatie in Oostenrijk. Als je met een groep vrienden gaat wintersporten gaat de keuze al vaak voor een appartement of chalet. Als je in een appartement zit kan je meer genieten van je vrijheid, omdat je minder rekening hoeft te houden met de restauranttijden van een hotel. Wil je genieten van een zwembad of een wellnesscentrum kies dan voor een hotel of resort. Deze zijn vaker voorzien van service en uitgebreide faciliteiten. Als je in een hotel zit, ben me meestal ook dichter bij de pistes en skilift. Zo kun je ’s morgens direct op je ski’s stappen en hoef je niet met je materiaal te slepen.