Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Serfaus

Rate this post


rode bus op besneeuwde weg tijdens de nachtBereikbaarheid

Waar staat Serfaus nu bekend om? Bij de mensen die het dorp hebben bezocht valt al meteen één ding op. Het dorp is namelijk autovrij. Ja, je hoort het goed, het is autovrij. Hierbij is er veel meer rust in het dorp als het gaat om voertuigen, want Serfaus heeft zo’n 1.100 inwoners in het dorp. Het dorp bevindt zich op meer dan 1400 meter hoog maar gelukkig is er wel een enorm goed metro netwerk. Hierdoor is het dorp goed te bereiken zonder de auto. Verder gaan er 3 gordels vanuit het dorp naar de pistes. Hierdoor ben je zo op de pistes wat perfect is voor een echte wintersportvakantie. Verder kan je vanuit het dorp naar andere dorpen die in de buurt zijn om zo nog meer van de omgeving te zien.

Familie vriendelijk

Een van de eerste dingen waar mensen aan dingen als zij het woord Serfaus horen dan denken zij meteen aan familievriendelijk. Dit dorp is namelijk perfect voor families die vakanties willen vieren. Dit dorp beschikt over enorm ervaren skileraren voor zowel ouderen als voor kinderen. Ook zijn er Nederlands sprekende skileraren die de kinderen kunnen leren skiën en snowboarden. Verder zijn er leuke kinderactiviteiten waardoor zij zich nooit zullen vervelen.

Activiteiten

Allereerst staat natuurlijk op activiteit nummer 1: het skiën en snowboarden. Dit wordt natuurlijk het meeste gedaan in het dorp. Rond het dorp is zelfs 210 kilometer aan pistes. Oftewel je bent nog lang niet klaar met al die bergen aangezien er zo’n enorme hoeveelheid aan kilometers is. Verder wordt Serfaus ook getypeerd als een wat duurder dorp. Er zijn namelijk heel wat dure hotels die allemaal 4-sterren hebben. Hierbij kan er natuurlijk ook heerlijk gegeten worden en zal je hier erg van gaan genieten.

Door het prachtige uitzicht is het ook mooi om een mooie wandeling te maken. Op rustig tempo of toch langlaufend het maakt niet uit want het uitzicht is prachtig. Wat ook een leuk voertuig is om mee te gaan is met de segway. Deze segways hebben banden met extra grip daarom is het een extra uitdaging voor iedereen. Er zijn gave routes uitgestippeld die uitdagend zijn en met prachtig uitzicht. Verder is er in de buurt een hele populaire sport. Het heet ijsstokschieten. Hierbij zorg je er voor dat iedereen een stok gooit en degene die het dichtst bij de duif heeft gegooid heeft gewonnen. Dit is een soort curling alleen dan een eigen variant erop.

En de laatste activiteit is zeker niet de minste. Want ondanks dat het een familievriendelijk dorp is, wordt er toch heel wat gefeest. Zo zijn er heel wat feesten in de winterperiodes met leuke thema’s waarbij het erg druk kan worden. Verder worden er mooie shows gegeven. Een voorbeeld van zo’n show is de adventure night Serfaus. Deze show wordt elke woensdagavond gegeven in de winterperiode waarbij er prachtig vuurwerk wordt afgestoken. Ook wordt er door de skischolen die daar les geven een enorm gave show gegeven met gave sprongen en tricks. Samengevat, er is genoeg om te zien en om te doen dus raad ik aan om er een keer heen te gaan.