Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De leukste ski plaatsen in Oostenrijk & de voorbereiding

5/5 - (4 stemmen)

Oostenrijk is altijd nog één van de populairste landen waar mensen heen gaan voor een wintersportvakantie. Je heb veel mooie en verschillende gebieden en de sfeer van een wintersport vakantie in Oostenrijk vinden wij als Nederlanders heerlijk. Je hebt ruim de keus in Oostenrijk als het gaat om skigebieden. De vraag is alleen waar je naar op zoek bent. Een gevorderde skiër die met vrienden gaat is waarschijnlijk ergens anders naar opzoek dan iemand met een gezin. Hier een aantal tips voor leuke skigebieden.

Gerlos

Dit is een langgerekt dorp waarbij de hotels allemaal vlak bij elkaar zit. Je hebt veel gezellige winkeltjes en terrasjes. Het skigebied heeft een totale lengte van 166 kilometer piste. Dit is 42 kilometer aan de blauwe piste, 114 kilometer rode piste en 10 kilometer zwarte piste. Gerlos is geschikt voor elke type skiërs.

Neukirchen

Een leuk drop met gezellige hotels en winkeltjes. Hier is alles wat je op vakantie wilt doen. Sportfaciliteiten, winkels, en veel culturele activiteiten.Het is aan skigebied wel een stuk kleiner als Gerlos. Hier heb je 61 kilometer aan pistes. 28 kilometer aan blauwe pistes, 25 kilometer aan rode pistes en 8 kilometer zwarte piste. Een ski gebied dat geschikt is voor de bedingende skiër of de gevorderde.

Bad Gastein

Bad Gastein heeft een stedelijk karakter met mooie oude hotels en luxe winkels. Je betaalt hier voor je hotel wel wat meer dan de meeste mensen gewend zijn. Ook is Bad Gastein meer bedoeld voor de gevorderde skiër. Je heb een totale lengte van 70 kilometer aan pistes. 20 kilometer aan blauwe pistes, 40 kilometer rode pistes en 10 kilometer zwarte pistes.

Op wintersport met de auto

Veel Nederlands gaan met de auto richting Oostenrijk. Je hebt net wat meer vrijheid dan bijvoorbeeld met de bus. Je kan zoveel mee als je wilt, en je kan je eigen tijd in delen qua tijd en tempo. Mensen vinden het vaak lekker om af en toe even pauze te nemen en sommige nemen een hotelletje in Duitsland en doen het in twee dagen. Als je met de auto gaat moet je wel met een aantal dingen rekeningen houden. Zoals winterbanden deze zijn verplicht in het buitenland. Ook zijn sneeuwkettingen handig om voor de zekerheid bij je te hebben. In Oostenrijk is een autobaan vignette ook verplicht. Deze kan je van te voren aanvragen en zo op je voorrruit plakken.

Voorbereiding voor de vakantie

De meeste mensen gaan een week of twee week weg om te wintersporten. Je staat vaak de hele dag op je ski’s, met een paar pauzes er tussen. Het is dus handig om van te voren je beenspieren klaar te stomen voor het echte werk. Dit kan je doen door middel van bijvoorbeeld: schaatsen, joggen of naar een sportschool gaan en daar vooral je beenspieren trainen. Een andere oplossing is om naar een ski indoor te gaan waar je alvast kan oefenen op de ski’s.

Wat moet je meenemen?

Kleding is heel belangrijk als je gaat wintersporten. De temperaturen zijn meestal toch veel lager dan we hier in Nederland gewend zijn.  Het is handig om van te voren de weersverwachting te bekijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je op je bestemming bent. De skipak is één van de belangrijkste kleding stukken die je moet hebben. Bestaand uit een: ski jas, ski broek, helm, ski bril, muts, handschoenen en ski laarzen. Als het echt heel koud is kan thermo kleding ook lekker zijn om onder je kleding aan te doen. Verder moet je de kleding aanpassen op de weersverwachting. Naast je kleding is het niet geheel onbelangrijk om je paspoort mee te nemen, anders  heb je nog niks aan je vakantie. Geld, medicijnen, zonnebrandcrème en snowboots zijn ook een must. Het allerbelangrijkste is toch om lekker te genieten en plezier te hebben.