Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skiën in eigen land

4.2/5 - (5 stemmen)

persoon skiën op met sneeuw bedekte heuvelSkiën is in de Nederlandse natuur niet mogelijk, om die reden gaan er jaarlijks veel mensen op wintersportvakantie. Zij willen het ervaren om op echt sneeuw een aantal dagen lekker te skiën en snowboarden. Maar er is ook een grote groep Nederlanders die niet willen of kunnen afreizen naar een wintersportoord. Gelukkig zijn er voor hen een aantal andere alternatieven om toch te kunnen genieten van wintersport. Zo is het mogelijk om te skiën en te snowboarden in eigen land, dit kan namelijk bij Snowworld.

Indoor ski hal

Snowworld is een aangelegde kunstsneeuw hal, het heeft in Nederland 2 locaties, Zoetermeer en Landgraaf. Er kan hier genoten worden van de hoge indoor skihal. Bij aankomst komt u helemaal in winterse sferen, de vestiging in Zoetermeer ziet eruit als een wintersport dorp. Het is leuk aangekleed van buiten en het gebouw zelf is een houten skihut. Vanbinnen wordt ook het effect van een skiparadijs nagebootst om u de ervaring te geven dat u echt in Oostenrijk bent.  De pistes zelf zijn erg groot, er is een skilift aanwezig en men kan van verschillende hoogtes naar beneden skiën. Zo kan men van de steilste indoor piste van Europa skiën, deze is maar liefst 300 meter hoog. Verder zijn er nog 2 pistes van 140 meter hoog. Tevens is er een piste waar trucjes op gedaan kunnen worden deze is uitgerust met een aantal verschillende ‘ramps’.

De locatie in Landgraaf is de grootste overdekte ski piste ter wereld, de 5 pistes zijn zeer breed aangelegd, zit zorgt ervoor dat er veel mensen tegelijk zich op de baan kunnen begeven. Tevens is de piste in Landgraaf de langste piste in Nederland.

Verder zijn er nog een aantal andere manieren om een wintersport ervaring na te bootsen, zo zijn verschillende hallen waar er geskied en gesnowboard kan worden op een borstelbaan. Dit is een baan die bestaat uit borstels waarover heen gegleden kan worden.