Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verschillende activiteiten in de sneeuw

4/5 - (1 stemmen)

Voor een succesvolle wintersportvakantie mag er één ding niet ontbreken en dat is sneeuw. Iedereen op wintersport komt speciaal naar de sneeuw om activiteiten in de sneeuw uit te voeren. Zo staan skiën en snowboarden boven aan het lijstje van iedere wintersporter. Dit zijn bezigheden, er is niets lekkerder dan de piste af sjezen op ski’s of op een snowboard. Voor mensen die liever wat rustiger aan doen zijn er tal van andere activiteiten om toch van de sneeuw te kunnen genieten.

persoon die overdag voor witte hond loopt op besneeuwde grondLanglaufen

Zo kan er worden gelanglauft. Langlaufen is verplaatsen op ski’s door natuur en kan zeker een keer de moeite waard zijn. Zo zou u door de bossen een tochtje kunnen maken en zo meer dan alleen de piste zien. Langlaufen is uitermate geschikt voor personen die graag wat rustiger aan doen.

Sleeën

Sleeën kan ook erg leuk zijn. Zo kan er van kleine pistes worden gesleed. Tijdens het sleeën kunt beleefd u de piste op een totaal andere manier en hoeft weinig tot geen inspanning te verlenen. Wel dient er goed uit worden gekeken voor de mede piste gebruikers omdat sleeën soms erg snel gaat.  Ook moet er de ruimte zijn om te stoppen anders glijdt u helemaal door de vallei in of komt u met volle vaart op een terrasje aangestormd. Sleeën kan door iedereen worden gedaan, wel moet extra goed op de veiligheid gelet worden.

Freestyle skiën

Ook kunt in sommige gebieden zelfs in verschillende stijlen skiën, bijvoorbeeld slalommend  van de berg af of Freestyle skiën. Tijdens Freestyle skiën gaat  u op de ski’s een parcours af, waar verschillende objecten zijn waar u over heen kan springen. Deze vormen van skiën zijn wat moeilijker. ga dan ook niet ongetraind dit proberen, want er kunnen zo zware ongelukken gebeuren.

Ook met snowboarden is er een mogelijkheid tot variatie, u zou op een sneeuw halfpipe kunnen snowboarden, dit is het zelfde als met een skateboard maar dan op sneeuw, ook voor deze activiteit geldt, doe dit niet ongetraind!